Quiz organiseren via Zoom

Organiseer je een online quiz via Zoom? QuizMaestro helpt je graag verder! We leggen je uit hoe je een quiz kunt organiseren via Zoom.

Hoe werkt het?

Alle quizzen van QuizMaestro zijn gemaakt met Kahoot. Kahoot is eigenlijk heel simpel. De quizmaster opent de quiz en toont deze op een scherm. Deelnemers kunnen met hun eigen telefoon, tablet of laptop eenvoudig inloggen op de quiz. Eenmaal ingelogd op de quiz, krijgen deelnemers meerkeuzevragen voorgelegd met maximaal vier antwoordmogelijkheden. Deze antwoorden dragen niet de letters A, B, C en D, maar een kleur: rood, geel, groen of blauw. Deelnemers selecteren vervolgens op hun eigen telefoon, tablet of laptop een antwoord. Na elke vraag wordt het juiste antwoord en de tussenstand getoond.

Hoe speel je de quiz via Zoom?

1

Open de quiz via de link die je hebt ontvangen na aanschaf van de quiz. Je kunt het ook uitproberen met onze voorbeeld quiz.

2

Deel je beeldscherm via Zoom door te klikken op de groene Share screen icoon. Selecteer het beeldscherm dat je wilt delen vink share computer sound aan. In onze quizzen zitten soms video- of muziekfragmenten. Dan is het wel leuk als iedereen het geluid ook kan horen.

Zoom geluid
3

Deelnemers kunnen nu jouw beeldscherm zien. Alle deelnemers gaan vervolgens met hun mobiele telefoon naar www.kahoot.it en vullen de Game Pin in die op jouw beeldscherm getoond wordt.

4

Zit iedereen in de Quiz? Dan kun je starten!

Tips voor de quizmaster

Vind je het geluid vervelend? Je kunt er ook voor kiezen om het geluid alleen te delen tijdens de muziekfragmenten. Je kunt dit doen door het geluid in kahoot aan of uit te zetten.

Kahoot geluid