Quiz organiseren via Microsoft Teams

Organiseer je een online quiz via Microsoft Teams? QuizMaestro helpt je graag verder! We leggen je uit hoe je een quiz kunt organiseren via Microsoft Teams.

Hoe werkt het?

Alle quizzen van QuizMaestro zijn gemaakt met Kahoot. Kahoot is eigenlijk heel simpel. De quizmaster opent de quiz en toont deze op een scherm. Deelnemers kunnen met hun eigen telefoon, tablet of laptop eenvoudig inloggen op de quiz. Eenmaal ingelogd op de quiz, krijgen deelnemers meerkeuzevragen voorgelegd met maximaal vier antwoordmogelijkheden. Deze antwoorden dragen niet de letters A, B, C en D, maar een kleur: rood, geel, groen of blauw. Deelnemers selecteren vervolgens op hun eigen telefoon, tablet of laptop een antwoord. Na elke vraag wordt het juiste antwoord en de tussenstand getoond.

Hoe speel je de quiz via Microsoft Teams?

1

Open de quiz via de link die je hebt ontvangen na aanschaf van de quiz. Je kunt het ook uitproberen met onze voorbeeld quiz.

2

Deel je beeldscherm via Microsoft teams door te klikken op Share content Share Content - Quiz Maestro. Voordat je het beeldscherm selecteert dat je wilt delen vink je Include computer sound aan. In onze quizzen zit soms video- of muziekfragmenten. Dan is het wel leuk als iedereen het geluid ook kan horen.

Teams audio
3

Deelnemers kunnen nu jouw beeldscherm zien. Alle deelnemers gaan vervolgens met hun mobiele telefoon naar www.kahoot.it en vullen de Game Pin in die op jouw beeldscherm getoond wordt.

4

Zit iedereen in de Quiz? Dan kun je starten!

Tips voor de quizmaster

Vind je het geluid vervelend? Je kunt er ook voor kiezen om het geluid alleen te delen tijdens de muziekfragmenten. Je kunt dit op twee manieren doen.

Dit kun je doen door met je muis naar de bovenkant van het scherm te bewegen. Vervolgens verschijnt een balk van Microsoft Teams. Hier kun je delen van geluid eenvoudig aan en uit zetten.

Je kunt het geluid ook eenvoudig aanpassen in Kahoot zelf.

Kahoot geluid

Let op: We raden aan dat de quizmaster geen headset gebruikt. Wanneer je een headset gebruikt kun je het geluid van je computer namelijk niet delen. Wil je toch de microfoon van je headset gebruiken? In dat geval moet je in Microsoft Teams instellen dat de standaard speaker van je computer gebruikt wordt. Doe je dit niet dan kun je het geluid van de quiz niet delen.

Teams speaker