Direct geleverd. Binnen 5 minuten in je mailbox

Quiz organiseren in café


Quizavonden zijn enorm populair in Nederland. Veel cafés organiseren elke maand een quizavond in een uitverkocht café. Wil jij ook een succesvolle quizavond organiseren in jouw cafe? QuizMaestro helpt je graag verder! We leggen je uit hoe je met behulp van QuizMaestro eenvoudig een quiz organiseert.

Hoe werkt het?

Alle quizzen van QuizMaestro zijn gemaakt met Kahoot. Kahoot is eigenlijk heel simpel. De quizmaster opent de quiz en toont deze op een scherm. Deelnemers kunnen met hun eigen telefoon, tablet of laptop eenvoudig inloggen op de quiz. Eenmaal ingelogd op de quiz, krijgen deelnemers meerkeuzevragen voorgelegd met maximaal vier antwoordmogelijkheden. Deze antwoorden dragen niet de letters A, B, C en D, maar een kleur: rood, geel, groen of blauw. Deelnemers selecteren vervolgens op hun eigen telefoon, tablet of laptop een antwoord. Na elke vraag wordt het juiste antwoord en de tussenstand getoond.

Hoe organiseer ik een quiz?

Hoe organiseer ik een quiz?

Om een quiz te kunnen organiseren heb je een laptop, TV of beamer en eventueel een microfoon nodig. Sluit de laptop aan op een TV of beamer en open de quiz. Zorg er voor dat de deelnemers het beeldscherm goed kunnen zien. Het is niet noodzakelijk, maar wanneer er veel mensen in je café aanwezig zijn is het wel aan te raden om een microfoon te gebruiken. Zorg er ook voor dat het geluid van je laptop in de zaak te horen is. Zo kun je namelijk eenvoudig video- en muziekfragmenten afspelen.

  • Laptop met internet

  • TV of Beamer

  • Microfoon

  • Geluid

Heb ik een Quizmaster nodig?

In principe heb je geen quizmaster nodig. De vragen en de antwoordmogelijkheden worden automatisch op het beeld getoond. Organiseer je de quiz voor een grote groep? Dan raden wij het aan om een quizmaster aan te wijzen. Een quizmaster zorgt namelijk voor extra sfeer. Zorg er voor dat de quizmaster goed te verstaan is. In veel gevallen is het dan ook handig dat de quizmaster een microfoon gebruikt. Bij elke bestelling sturen wij ook een script mee. In dit script vind je alle vragen en antwoorden. Tevens geven we ook een uitleg bij het correcte antwoord. Met dit script weet de quizmaster precies wanneer welke vraag komt en wat het verhaal achter het juiste antwoord is.

Uitgaan Club Quiz Cafe Cliniq
CAFE CLINIQ

1,5m Club Quiz

Met de quiz van QuizMaestro was Cafe Cliniq in staat om een gezellige uitgaansavond te organiseren binnen de corona richtlijnen van de overheid. Het resultaat? Ruim 9 weekenden feest, waarbij elke avond uitverkocht was!