Direct geleverd. Binnen 5 minuten in je mailbox

Wat is een pubquiz?

Wat is een Pubquiz?

Als je vaker in een Irish Pub of bar bent komt, heb je vast al een pubquiz voorbij zien komen of eraan meegedaan. Maar wat is een pubquiz precies en waarom is het zo populair?

Een pubquiz: gezelligheid gegarandeerd


Een pubquiz is een trivia evenement dat in een café of bar wordt gespeeld. Meestal wordt er een quizmaster aangewezen. Deze persoon is verantwoordelijk om de vragen om te roepen en scores bij te houden.

Een pubquiz bestaat vaak ​​uit vraag- en antwoordrondes in verschillende categorieën zoals geschiedenis, sport, muziek, films, algemene kennis en meer. Bij de Pubquiz draait alles om het testen van je kennis en het strijden tegen andere teams. Een team bestaat meestal uit een groep vrienden, collega's of familieleden. Het is een leuke manier om een ​​avond door te brengen, waarbij plezier wordt gecombineerd met uitdagingen en competitie. Uiteraard gaat een pubquiz ook vaak gepaard met lekkere drankjes en hapjes!

Kant en klare pubquiz kopen?

Geen zin om een eigen pubquiz te maken? Kies uit een van onze kant en klare pubquizzen!

Quizzen bekijken

Meedoen aan een pubquiz in een bar

Ga je voor het eerst meedoen aan een pubquiz in een cafe of bar? Kom dan op tijd! Het is belangrijk om op tijd te komen zodat je een ​​goede tafel kunt bemachtigen. De quizmaster legt de regels uit en start de eerste ronde. De meeste pubquizzen hebben meerdere rondes met ongeveer 10 vragen per ronde en behandelen verschillende onderwerpen. Soms zijn er muzieksessies waarbij de quizmaster een liedje speelt en het team de artiest of titel moet raden. Sommige pubquizzen hebben zelfs een fotoronde waarbij teams wordt gevraagd de naam van een beroemdheid te raden op basis van bijvoorbeeld een babyfoto.

Het is belangrijk om te onthouden dat pubquizzen in de eerste plaats voor de lol zijn en om nieuwe dingen te leren. Je hoeft niet in elke categorie een expert te zijn. Tijdens de quiz is het gebruikelijk dat teams hun antwoorden op papier schrijven en aan het einde van elke ronde aan de quizmaster geven. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van Google Forms of Kahoot.

Een quizmaster controleert je antwoorden en registreert je punten. Aan het einde van de quiz maakt de quizmaster de uitslag bekend en feliciteert hij het winnende team. Het winnende team wint meestal een prijs. Het is echter belangrijk om te onthouden dat meedoen aan pubquizzen niet alleen om het winnen van prijzen gaat, maar ook om plezier maken en nieuwe dingen leren.

Pubquizzen zijn ook een geweldige manier om tijd met vrienden door te brengen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het kan moeilijk zijn om als een team samen te werken om te brainstormen over antwoorden. Kortom, pubquizzen zijn een leuke manier om een ​​avond door te brengen met vrienden, collega's of familie. De volgende keer dat je in een kroeg of bar bent en er staat een pubquiz op het programma, waarom doe je dan niet mee?