Direct geleverd. Binnen 5 minuten in je mailbox

Quiz maken voor vrienden

Quiz maken voor vrienden

Het maken van een quiz voor vrienden is niet alleen een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen, maar het kan ook een geweldige manier zijn om je vriendschap te testen. Weet jij namelijk echt alles over je vrienden?

Door persoonlijke vragen te stellen, kun je erachter komen hoe goed jullie vriendschap is. Je kunt op deze manier niet alleen lachen om herinneringen die jullie samen hebben gedeeld, maar ook ontdekken hoeveel je echt over elkaar weet.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je door de quiz achter totaal nieuwe dingen komt. Misschien ontdek je wel dat je vriend(in) een verborgen talent heeft waarvan je niet op de hoogte was, of dat je dezelfde passie deelt voor een bepaald onderwerp waar je nog nooit over hebt gesproken. Je zult verbaasd zijn hoeveel dingen je soms niet van elkaar weet!

Een quiz kan ook helpen om onenigheden of meningsverschillen op een luchtige manier uit te werken. Misschien heb je een meningsverschil gehad over wie de beste zanger van de groep is, of wie de meest hilarische grappen maakt. Je kunt bijvoorbeeld een soort ‘Ranking the Stars’ quiz maken waarbij iedereen elkaar moet ranken op een bepaalde vraag. Bijvoorbeeld: wie is de ideale schoonzoon/schoondochter? Door iedereen anoniem te laten stemmen, kun je vervolgens tijdens de quiz hier een hele leuke discussie over hebben!

Kortom, het maken van een quiz voor vrienden kan een geweldige manier zijn om tijd met elkaar door te brengen, herinneringen op te halen en je vriendschap op een leuke manier te testen. Dus waar wacht je nog op? Pak wat papier en pen en begin met het bedenken van de leukste vragen voor jouw quizavond met vrienden!

Kant en klare pubquiz kopen?

Geen zin om een eigen pubquiz te maken? Kies uit een van onze kant en klare pubquizzen!

Quizzen bekijken

Hoe maak je een quiz voor vrienden?

Op onze website kun je een kant-en-klare quiz kopen en hier nog 10 vragen aan toevoegen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de quiz voor je vrienden volledig zelf te maken. Maak je een quiz voor je vrienden op basis van het ‘Ranking the Stars’ concept? Gebruik dan een Google Form om al je vrienden op bepaalde stellingen te reageren. Vervolgens kun je de uitslagen presenteren op het grote scherm. Geloof ons, dat wordt lachen, gieren en brullen! Maak je een traditionele quiz? Dan hebben we een aantal tips voor je! 

 1. Bepaal het thema
  Een quiz kan over van alles gaan, van algemene kennis tot specifieke onderwerpen zoals muziek, sport, films of televisieprogramma's. Maar als je een quiz maakt voor vrienden, kan het thema ook gerelateerd zijn aan jullie persoonlijke interesses en herinneringen. Denk bijvoorbeeld aan jullie favoriete vakantiebestemming, een gedeelde hobby of jullie vriendschap zelf. Stel vragen op Stel vragen op die bij het thema passen en zorg ervoor dat ze niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk zijn. Het is tenslotte de bedoeling dat iedereen een kans heeft om de vragen te beantwoorden. Je kunt vragen stellen over gebeurtenissen, feiten of persoonlijke anekdotes. Zorg er wel voor dat je vrienden zich comfortabel voelen bij de vragen die je stelt. 

 2. Maak het visueel aantrekkelijk
  Het is belangrijk om de quiz visueel aantrekkelijk te maken. Gebruik bijvoorbeeld afbeeldingen of video's om vragen te verduidelijken of om het visueel interessanter te maken. Het gebruik van kleuren en thematische achtergronden kan ook helpen om de quiz er professioneel en aantrekkelijk uit te laten zien.

 3. Wees creatief
  Je hoeft je niet te beperken tot traditionele vraag-en-antwoordvormen. Je kunt ook quizzen maken die interactieve elementen bevatten, zoals uitdagingen, raadsels of puzzels. Wees creatief en gebruik je verbeeldingskracht om een unieke en boeiende quiz te maken.

 4. Maak het persoonlijk
  Zorg ervoor dat je quiz persoonlijk is. Stel vragen over jullie vriendschap, herinneringen en persoonlijkheden. Het is tenslotte de bedoeling dat jullie samen plezier hebben en goede herinneringen ophalen. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over grappige momenten die jullie samen hebben meegemaakt, of over persoonlijke verhalen die jullie met elkaar hebben gedeeld.

 5. Prijsuitreiking
  Maak de quiz af met een prijsuitreiking! Zorg voor een prijs voor de winnaar(s), dit kan iets kleins zijn, zoals een fles wijn, een cadeaubon of gewoon een lekkere traktatie.

  Een quiz maken voor vrienden is een leuke manier om tijd door te brengen en herinneringen op te halen. Door het thema persoonlijk te maken en creatief te zijn met de vragen en visuele elementen, zul je zeker een onvergetelijke avond creëren voor jou en je vrienden. Veel plezier!