Direct geleverd. Binnen 5 minuten in je mailbox

Thuis een quiz organiseren


Organiseer je een quiz voor een gezellige avond met vrienden of familie? QuizMaestro helpt je graag verder! We leggen je uit hoe je thuis een quiz kunt organiseren.

Hoe werkt het?

Alle quizzen van QuizMaestro zijn gemaakt met Kahoot. Kahoot is eigenlijk heel simpel. De quizmaster opent de quiz en toont deze op een scherm. Deelnemers kunnen met hun eigen telefoon, tablet of laptop eenvoudig inloggen op de quiz. Eenmaal ingelogd op de quiz, krijgen deelnemers meerkeuzevragen voorgelegd met maximaal vier antwoordmogelijkheden. Deze antwoorden dragen niet de letters A, B, C en D, maar een kleur: rood, geel, groen of blauw. Deelnemers selecteren vervolgens op hun eigen telefoon, tablet of laptop een antwoord. Na elke vraag wordt het juiste antwoord en de tussenstand getoond.

Thuis een quiz organiseren

Hoe kun je thuis de quiz spelen?

1

Open de quiz via de link die je hebt ontvangen na aanschaf van de quiz. Je kunt het ook uitproberen met onze voorbeeld quiz.

2

Je kunt gewoon het beeldscherm van je computer of laptop gebruiken om de quiz te tonen. Je kunt er ook voor kiezen om de quiz op je TV te tonen. Dit kan op verschillende manieren:

  • Door je laptop via een HDMI kabel te verbinden met je TV (of beamer)

  • Heb je ChromeCast? Dan kun je het venster via Google Chrome casten naar je TV. Meer info

  • Heb je een Apple computer of laptop en ondersteunt je TV Airplay? Dan kun je het venster via Airplay naar je TV casten. Meer info

Ben je verbonden met je TV? Zorg er voor dat je ook het geluid kunt horen via je TV.

3

Is de quiz zichtbaar voor iedereen? Dan gaan alle deelnemers op hun mobiele telefoon naar www.kahoot.it en vullen vervolgens de Game Pin in die op jouw beeldscherm getoond wordt.

4

Zit iedereen in de Quiz? Dan kun je starten!