Direct geleverd. Binnen 5 minuten in je mailbox

Wat heb je nodig om een kahoot quiz te organiseren?

Wat heb je nodig om een kahootquiz te organiseren?

Kahoot is een interactieve quizgame die geschikt is voor allerlei doeleinden, zoals educatie, entertainment en teambuilding. Het is een leuke manier om mensen bij elkaar te brengen en ze tegelijkertijd te vermaken. In dit artikel zullen we ons concentreren op het organiseren van een Kahoot pubquiz en welke materialen je hiervoor nodig hebt.

Benodigde materialen voor een Kahootquiz

Om een Kahoot pubquiz te organiseren, heb je de volgende materialen nodig:

  1. Een laptop of desktopcomputer: Je hebt een laptop of desktopcomputer nodig om de Kahoot quiz te maken en te presenteren. Op de Kahoot-website kun je eenvoudig een account aanmaken en de quiz maken die je wilt. Wij werken zelf vak met een Tablet die we vervolgens verbinden aan een scherm. Het werkt zowel met een ipad of een samsung tablet.

  2. Een tablet of smartphone: Elk team of individu dat deelneemt aan de pubquiz heeft een tablet of smartphone nodig om de quiz te kunnen spelen. Zorg ervoor dat de batterijen van de apparaten volledig zijn opgeladen voordat je begint.

  3. Een projector of groot scherm: Als je de quiz in een grotere ruimte organiseert, kan het handig zijn om een projector of groot scherm te hebben om de vragen en antwoorden te tonen aan de deelnemers.

  4. Een geluidsinstallatie: Hoewel dit niet strikt noodzakelijk is, kan een geluidsinstallatie helpen om de quiz leuker te maken. Je kunt bijvoorbeeld geluidseffecten toevoegen aan de quizvragen of muziek afspelen tijdens de pauzes tussen de rondes

Kant en klare pubquiz kopen?

Geen zin om een eigen pubquiz te maken? Kies uit een van onze kant en klare pubquizzen!

Quizzen bekijken

Hoe maak je een Kahoot?

Kahoot is een interactieve quizgame die populair is bij docenten, trainers en quizmasters. Het is een leuke manier om deelnemers te betrekken bij een onderwerp en hen tegelijkertijd te vermaken. In deze blogpost leer je hoe je een Kahoot maakt die zowel leuk als effectief is.

Stap 1: Maak een account aan

Om te beginnen, ga naar de Kahoot-website en maak een account aan. Dit is een eenvoudig proces waarbij je basisgegevens moet invoeren, zoals je naam en e-mailadres. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je beginnen met het maken van je Kahoot.

Stap 2: Kies een thema en titel

Een Kahoot kan over elk onderwerp gaan, van geschiedenis tot sport en van wetenschap tot entertainment. Kies een thema dat past bij de interesses en het niveau van de deelnemers. Bedenk vervolgens een aantrekkelijke titel die de aandacht trekt en duidelijk maakt waar de Kahoot over gaat.

Stap 3: Maak de vragen en antwoorden

De vragen en antwoorden vormen de kern van je Kahoot. Bedenk vragen die uitdagend zijn, maar niet te moeilijk. Houd rekening met het niveau van de deelnemers en zorg ervoor dat de vragen en antwoorden duidelijk en begrijpelijk zijn. Voeg afbeeldingen of video's toe om de vragen visueel aantrekkelijker te maken.

Stap 4: Voeg timers, punten en feedback toe

Kahoot biedt verschillende tools waarmee je de quiz interactief en uitdagend kunt maken. Voeg timers toe aan de vragen om de deelnemers onder druk te zetten. Geef punten voor goede antwoorden en toon het klassement tussen de vragen door. Voeg feedback toe aan de antwoorden om deelnemers te helpen hun kennis te vergroten.

Stap 5: Test en deel de Kahoot

Test je Kahoot voordat je hem deelt met de deelnemers. Bekijk elke vraag en antwoord en zorg ervoor dat alles goed werkt. Deel vervolgens de Kahoot met de deelnemers via een link of door de spelcode te delen. Zorg ervoor dat de deelnemers weten hoe ze kunnen deelnemen aan de Kahoot en dat ze weten wanneer deze plaatsvindt.